Muurschildering Over Museum Batavialand

Nieuwe Muurschildering Over Museum Batavialand

Lelystad is een bijzondere toevoeging rijker. Aan de Agoraweg in Lelystad is een indrukwekkende muurschildering over Museum Batavialand onthuld, gemaakt door de gerenommeerde Griekse street artist Dimitrios Trimintzios, beter bekend als Taxis. Deze mural is niet zomaar een kunstwerk; het vertelt het verhaal van de geschiedenis en toekomst van Flevoland, en verbindt zo het verleden met het heden.

De Mural: Verbeelding van Flevoland

In het ontwerp van de muurschildering staan een moederfiguur en haar kind centraal, symbolen van nieuw leven en de pioniersgeest van de eerste bewoners van Flevoland. Het kunstwerk bevat daarnaast elementen die verwijzen naar zowel het historische als het moderne Flevoland, zoals scheepswrakken en eigentijdse gebouwen. De dijk in de schildering benadrukt de voortdurende strijd van de regio tegen het water.

Kom Langs en Bewonder

De muurschildering is vrij toegankelijk en te bewonderen op het gebouw aan de Agoraweg in Lelystad, klik hier voor het exacte adres. Dit kunstwerk is onderdeel van het landelijke Museum Murals-project, een initiatief van het Mauritshuis, dat mogelijk is gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Museum Murals brengt kunst uit musea naar de openbare ruimte, waardoor cultuur voor een breed publiek toegankelijker wordt gemaakt. De mural in Lelystad is gerealiseerd in samenwerking met Writers Block en maakt deel uit van een reeks van 20 unieke murals die door heel Nederland te vinden zijn.

Museum Murals

Onderdeel van het museum murals programma zijn lezingen en workshops, zie hieronder de nog komende activiteiten:

  1. 14 september: Lezing door Vrije Academie in Museum Batavialand voor geïnteresseerden; 13:30-14:30
  2. 30 oktober (herfstvakantie): Tussen 13:00 -15:30 kunnen kinderen een leeuwenkopje hakken en inkleuren volgens het kleurenschema van de Batavia.

Wil je meer weten over het Museum Murals-project en waar je andere muurschilderingen kunt bewonderen? Bezoek dan de officiële website: museummurals.nl.